MALÉ SPOTŘEBIČE

Jaký robotický vysavač je nejlepší? Žebříček top 10 pro rok 2023!

Robotické vysavače si dnes už můžeme všimnout v téměř každé moderní domácnosti. Je to vynikající pomocník bez kterého by si mnoho rodin neumělo představit chod domácnosti. Tyto robotické vysavače za vás povysávají celý prostor ve kterém jsou umístěny, zatímco vy jste v práci nebo když relaxujete s šálkem kávy na zahradě. Vaše jediná starost je vysypat smetí které on bez vaší námahy sám povysával. Tyto roboty disponují množstvím funkcí které vy jistě oceníte as vysáváním si už starosti nemusíte dělat. Protože díky těmto robotům vám odpadne jedna z důležitých činností v domácnosti.

K jakému úklidu robotický vysavač potřebujete?

Je důležité se také zamyslet nad tím, k jakému účelu chceme robotický vysavač používat, protože jsou robotické vysavače na koberce, robotické vysavače na mopování a klasické robotické vysavače. Nebo je také třeba podotknout, že dnešní moderní technika je na tolik vyspělá, že existují vysavače 3 v 1, které disponují všemi těmito třemi funkcemi. Dokážete si je sami naprogramovat na co chcete a tak bez vaší námahy vám důležité úkoly spojené s úklidem.

Výkon robotického vysavače

Díky tomu jak jsou tyto robotické vysavače navrženy, nepotřebují tak vysoký výkon jako klasické vysavače. Všechny nečistoty saje přímo do nádobky díky čemuž těmto vysavačům stačí i nižší výkon. Vyšší výkony nemusí být tak efektivní. A právě tento vyšší výkon má v mnoha případech za následek to, že baterie bude mít menší výdrž. To znamená, že nestihne vysát celý dům/byt a z toho byste po celém dni v práci určitě nebyli nadšeni. To že tyto vysavače mají nižší výkon si dokáží vykompenzovat rotačním kartáčem který má výborný efekt. Tento kartáč je často doprovázen i speciálně určeným kartáčem na koberce.

Nejlepší výrobci:


      SAMSUNG                                      iROBOT                                          SENCOR

 

Výdrž baterie

Trvanlivost tedy výdrž baterie se většinou pohybuje od 40-240 minut. Ale nejčastěji se setkáte s dobou vysávání od 100-200 min. Důležitým faktorem při výběru robotického vysavače je také doba nabíjení. Běžná délka nabíjení a pohybuje kolem 2-6 hodin. Je důležité také poznamenat, že dnes již drtivá většina robotických vysavačů disponuje funkcí vrácení se do nabíjecí stanice. To znamená že když robot má nízkou hladinu baterie tedy že se za chvíli vybije, tak se sám vrátí do nabíjecí stanice, kde se začne nabíjet.

S navigací či bez ní?

Bez navigace – Robotické vysavače bez navigace patří mezi levnější modely, a jsou navrženy pro lidi kteří v místnostech které chtějí aby vysavač uklidil nemají mnoho překážek. Tyto druhy vysavačů se orientují pomocí dotykových senzorů. Avšak nemají přehled na kterých místech už byli vysát. Proto se často stává, že na některých místech byly už několikrát a zase na jiných ani jednou.

S navigací – Tyto modely patří již do vyšší třídy proto budou pochopitelně i dražší. Tyto roboty si na začátku zmapují oblast tedy místnost, ve které budou uklízet. Následně se orientují pomocí zabudované navigace a tak se nestane že na jednom místě uklidí dvakrát nebo naopak že nějaké místo v místnosti neuklidí. U těchto vysavačů se nejčastěji setkáte s laserovou nebo kamerovou navigací případně jejich kombinací. Pro přesný způsob orientace se používá mapovací technologie SLAM. Která vytváří mapu kde robot byl, kterou si můžete vy v mobilní aplikaci následně prohlédnout. Dokážete v ní také sledovat přesnou lokaci robota.

Ovládání

K funkcím vysavačů také patří i ovládání. Některé levnější nebo starší modely můžete ovládat jen za pomoci dálkového ovladače, ale ty modernější pomocí jednoduché aplikace. Tato aplikace má spoustu funkcí přes rozdělení pokojů až po zakázané zóny, které můžete robotovi nastavit.

Vyprazdňování a údržba

Tyto roboty jsou mimořádně jednoduché pro údržbu. Mají v sobě zabudovanou nádobku na nečistoty kterou jednoduše vyprázdníte. A filtr který po nějaké dobře je třeba vyměnit, ale u některých modelů ho stačí jen opláchnout. Zásobníky tedy nádobky na nečistoty se běžně pohybují v objemech od 0,3l – 0,7l. Pokud robotický vysavač disponuje funkcí mopování tak má tak síto ať už vyměnitelnou nebo zabudovanou nádobku na vodu o objemu asi 150ml. Některé dražší modely také disponují funkcí vyprazdňování nečistot v nabíjecí stanici. Tato stanice má v sobě sáček do kterého se vejde několikrát více odpadu než do nádobky zabudované ve vysavači. Tím pádem máte tu výhodu, že nemusíte po každém používání chodit vysypávat smetí.

Náš žebříček těch nejlepších:

ETA ZERO 2227 90000

Výhody:

+ Silný tah
+ Výborný poměr ceny a kvality
+ Mop a vysavač v jednom
+ Tichý chod

Nevýhody:

–  Potíže s návratem do stanice

Roidmi Eve Plus Robot Vacuum bílý

Výhody:
+ Laserová navigace
+ Vysypací stanice+ Dobrý poměr cena/výkon
+ Velká výdrž baterie
+ Lehké ovládání z aplikace
+ Vysává na nízkém koberc
Nevýhody:
– Nemá český jazyk

Xiaomi Vacuum S10

Výhody:

+ Tichý
+ Vysoký sací výkon
+ Přehledná aplikace
+ Spárování robota bez problémů.
+ Výborný poměr ceny/kvality
Nevýhody:

–  Žiadne

SAMSUNG VR05R5050WK/WB

Výhody:
+ Vysavač s mopem v jednom
+ Výborný poměr ceny/kvality
+ gyroskopická navigace
Nevýhody:
– Poněkud hlučnější

SENCOR SRV 9550BK

Výhody:
+ Cyklonová filtrace
+ Úklidové režimy
+ Laserová navigace
Nevýhody:
– Žádné

SAMSUNG BESPOKE JET BOT

Výhody:
+ Bezsáčkový robotický vysavač
+ Automatické vysypávání
+ LiDAR senzor
+ Systém systematického mapování
+ Senzor proti pádu
Nevýhody:
– Žádné

I ROBOT ROOMBA COMBO J7+

Výhody:
+ Robotický vysavač a mop
+ Velký objem napájecí stanice
+ Výborný poměr ceny/kvality
+ Inteligentní navigace
Nevýhody:
– Vyšší cena

Robotický vysavač Pure i9.2

Výhody:
+ Objemná nádoba na prach
+ Zabudovaný bezpečnostní zámek
+ Přední XXL kartáč
+ Programovatelný časovač
Nevýhody:
– Kratší doba vysávání

Robotický vysavač Pure i8

Výhody:
+ Navigační systém kamera a laser
+ Výborný poměr ceny/kvality
+ Navigace 3D Vision
+ Překoná i vyšší překážky
Nevýhody:
– Kratší doba vysávání

Robotický vysavač 600

Výhody:
+ Automatické vrácení do nabíjecí stanice
+ Možnost propojení se smartphonem
+ Výborný poměr ceny/kvality
Nevýhody:
– Žádné

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *