MALÉ SPOTŘEBIČE

Jak vybrat kávovar? Velký test kávovarů v roce 2023!

Máte problém s výběrem kávovaru? Chtěli byste si pořídit kávovar ale nevíte jaký? Máte problém s odhadnutím kvality a životnosti kávovaru? Máte už dost zalévání kávy rychlovarnou konvicí? Nebo si jen zkratka chcete dopřát moderní kávovar? V tomto případě se vám v tomto článku pokusíme pomoci s výběrem kávovaru a v závěru vybereme ty nejlepší kávovary.

Proč právě kávovar?

Pokud jste kávičkář, tak si určitě potrpíte na dobré a kvalitní kávě, která musí být dobré odrůdy, ale hlavně i příprava samotné kávy je velmi důležitá. Ovšem dnes už za dobrou kávou nemusíte cestovat do kaváren, ale umíte si ji udělat z pohodlí domova. Pokud máte ten správný kávovar dokážete si připravit kávu, která se určitě vyrovná i kávě připravené v kavárně od baristy. Tedy pokud si takovou kávu chcete udělat i vy v pohodlí domova, je nutné si pořídit kvalitní kávovar pro dokonalý zážitek za každé připravené kávy.

Náš tip:Nakupujte kávovary v kvalitních a ověřených e-shopech: Andreashop.cz, Electronic-star.cz, Allegro.cz, Klarstein.cz, 4home.cz

Jak vybrat kávovar?

Dnes už příprava dobré kávy není žádná věda a nemusíte být k tomu odborníci. Dnes už na internetu naleznete kávovary které za vás udělají dobrou kávu bez vašeho přičinění a téměř žádné námahy. V dnešní době je již spousta designů kávovarů a umíte si najít takový který vám perfektně bude pasovat do interiéru kuchyně. Proto jsme si pro vás připravili tento článek, abyste se snáze orientovali ve světě kávovarů, a abyste si dokázali vybrat ten správný. Popíšeme si cenové kategorie, typy kávovarů a nakonec si ukážeme náš výběr těch nejlepších.

Jaký druh kávy pijete?

Určitě si musíte položit také otázku: Jaký kávy pijete? Ať máte v oblibě latte, cappuccino nebo jen klasické espresso. Při výběru kávovaru musíte dbát právě na tuto otázku a vybrat kávovar právě podle toho jaký lidé si na něm budou připravovat kávu, protože každý máme jiné chutě a každý má rád něco jiného, ​​máte-li kolegy v práci, nebo členy v domácnosti, kteří pijí rozličnou kávu , v tom případě hledejte univerzální kávovar který svojí funkčností dokáže vyhovět každému uživateli jako například nějaký kapslí kávovar při kterém si najdou využití i vaše děti a mohou si na něm připravit horkou čokoládu nebo ledový čaj. Ve světě kávovarů si jistě umíte najít ten pravý pro vás.

Rozdělení kávovarů:

V dnešní době známe mnoho druhů kávovarů ale mi si povíme o pěti základních které nejčastěji seženete na e-shopech nebo v obchodních domech

Kávovar na kapsle

Pokud máte rádi kávu bez čekání, tento druh kávovaru je právě pro vás, kapsli pouze jednoduše vložíte do stroje a během chvilky je káva automaticky bez téměř žádné námahy hotová. Na tyto kávovary se kávičkáři dívají tak trochu přes prsty, avšak za poslední roky prošly tyto kávovary modernizací a velkými změnami. Téměř každý kávovar tohoto druhu má zahrnut ve výbavě i napěňovač mléka.

Pro koho je tobolkový kávovar vhodný?

Tento kávovar je vhodný například pro lidi kteří hledají, rozmanitost chuti a praktické používání. V rozlehlém výběru kapslí naleznete různé druhy káv a jedna z nich určitě bude ta pravá pro vás. Tento kávovar osloví také děti vynikající horkou čokoládou. Díky svým malým rozměrům nejsou náročné na prostor a jsou výborné jako první kávovary.

Náš tip:Nakupujte kávovary v kvalitních a ověřených e-shopech: Andreashop.cz, Electronic-star.cz, Allegro.cz, Klarstein.cz, 4home.cz

Pákový kávovar

Pákové kávovary jsou stvořeny pro milovníky espressa, pro lidi pro které je postup stejně důležitý jako samotné vychutnávání kávy. Na rozdíl od automatických kávovarů většina pákových nemají zabudovaný zásobník na kávu a tak si umletou kávu musíte vložit do sítka na držáku a pomocí páky držák nasadíte na samotný přístroj. Z tohoto důvodu mě tento kávovar název pákový u kterého si vaši kávu musíte umlít a teprve potom vychutnávat. Ovšem si chcete připravovat kvalitní espresso musíte se vyhýbat kávovarům s tlakem 3,5 baru, jelikož jejich součástí není čerpadlo. Tlak čerpadla by měl být minimálně 9 barů.

Pro koho je pákový kávovar vhodný?

U pákového kávovaru máte kompletní kontrolu při přípravě vaší kávy a dokážete si tak otestovat a samozřejmě i zlepšit vaše baristické schopnosti. Určitě údržba kávovaru a příprava kávy jsou časově také náročnější, avšak výsledek stojí za to. Velkou výhodou je i cena, která je oproti automatickým kávovarům nižší.

Automatický kávovar

Tento druh kávovaru je asi nejpopulárnější, je jednoduchý na obsluhu a máte záruku vždy dobře připravené kávy. Má ve většině případů zabudovaný zásobník na vodu a také zabudovaný mlýnek na kávu který vám před přípravou sám kávu namele díky čemuž vám kávovar připraví dokonale čerstvou kávu a samozřejmě kávovar je vybaven i napěňovačem mléka. Mnohé z těchto kávovarů jsou také vybaveny samočisticí funkcí. Kávovar si dokážete také nastavit tak, aby se vám ráno zapnul a spolu s vaším budíkem se začne ve vaší domácnosti šířit vůně čerstvé kávy.

Pro koho je automatický kávovar vhodný?

Chcete-li bezstarostně dokonale připravené espresso, v tom případě je tento kávovar skvělou volbou. Stačí si nastavit jaký typ kávy chcete a jaké poměry surovin ve vaší kávě chcete a váš kávovar vaši kávu bezstarostně každé ráno udělá za vás. Je však třeba počítat s vyšší cenou.

Překapávací kávovar

Pokud například hledáte kávovar, který by dokázal připravit větší množství kávy za nižší cenu, tak by tento kávovar mohl být určitě právě pro vás. Tento kávovar byl kdysi součástí mnoha domácností, avšak s příchodem moderních automatických kávovarů se postupně méně objevuje v českých domácnostech. Jak překapávací kávovar funguje? Jednoduše, vroucí voda překapává z vrchu na spodní část nádoby s tím že protéká přes sítko nebo papírový filtr ve kterém je umístěna rozmletá káva. Bude-li káva umleta na hrubší káva bude ve výsledku slabší, avšak bude-li káva umleta na jemně výsledná káva bude silnější.

Pro koho je kávovar na překapávanou kávu vhodný?

Pokud vám nevadí, že nejde o pravé espresso a káva není tak výrazná a máte časté a četné návštěvy a chcete si jen posedět u kávy, v tom případě je tento kávovar skvělou volbou. Větší množství kávy, kompaktnější rozměry a výhodná cena, to činí z překapávače stále oblíbený kávovar.

Mokka kávovar

Tato konvička se skládá ze tří dílů do spodního nalijete vodu, do zásobníku ve vnitřní části nasypete středně hrubě umletou kávu odkud bude horká voda vyvěrat a stékat do zásobníku kde už budete mít připravenou lahodnou kávu as třetí částí se tato konvička přišroubováním uzavře. Káva na tomto kávovaru se klasický připravuje na sporáku ať už plynovém nebo elektrickém. Káva z mokka konvičky je velmi výrazná a silná a je známá pro svůj vysoký obsah kofeinu.

Pro koho je mokka kávovar vhodný?

Pokud hledáte kávovar za výbornou cenu, který vám připraví kávu s originální a silnou chutí, je nenáročný na údržbu a skladování a navíc vás potěší originálním designem, v tom případě si tento kávovar zamilujete.

Náš výběr těch nejlepších:
Automatické kávovary:

DELONGHI ECAM 46.860.B

 

 

 

 

 

 

 

 

Sencor SES 9200CH kávovar, stříbrná

 

 

 

 

Melitta Kávovar Solo Ryze, černá

 

 

 

 

 

 

 

 

Náš tip:Nakupujte kávovary v kvalitních a ověřených e-shopech: Andreashop.cz, Electronic-star.cz, Allegro.cz, Klarstein.cz, 4home.cz

Pákové kávovary:

Arabica Comfort espresso kávovar

 

 

Espressionata Evo Espresso Machine

 

 

DELONGHI EC 685

Překapávací kávovary:

Aromatica II Duo kávovar

 

 

 

 

 

 

 

 

Sencor SCE 5070BK kávovar, černá

 

 

Překapávač Philips Grind & Brew 1,2 l

Náš tip:Nakupujte kávovary v kvalitních a ověřených e-shopech: Andreashop.cz, Electronic-star.cz, Allegro.cz, Klarstein.cz, 4home.cz

Tobolkové kávovary:

Baristomat 2 v 1 plně automatický

Kapslový kávovar Krups Dolce Gusto

BOSCH TAS6503

 

 

Mokka kávovary:

ARIETE MOKA KAVOVAR

 

 

 

 

 

 

BIALETTI MOKA INDUCTION

 

 

 

 

 

 

 

Automatický tlakový kávovar BESTWISH Moka konvička černá

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *