Nezaradené

Jak vybrat myčku nádobí? Velký test nejlepších myček nádobí roku 2023!

TřebaMyslete si že v kuchyni trávíte příliš mnoho času kvůli špinavému nádobí? Už máte po krk každodenní zdlouhavé mytí nádobí? Myčka nádobí je typ spotřebiče který vám dokáže ušetřit spoustu stráveného času v kuchyni. Udělá vám váš život snazším a staroti se špinavým nádobím už nebudou na vašich rukou. Je to skvělý spotřebič který je mimořádně šetrný šetří vám v první řadě vodu, ektriku a také váš čas. Proto vám přinášíme tento článek ve kterém vám chceme pomoci s výběrem té nejlepší myčky nádobí. Dáme vám rady a tipy pro výhodný nákup té nejlepší myčky. A zároveň jsme si pro vás připravili žebříček těch nejlepších myček na nádobí.

Náš tip na produkt:

 

 

Volně stojící nebo vestavěná

Určitě si jako první dotaz musíte položit: Volně stojící nebo vestavná myčka nádobí?

Volně stojící – Hlavní výhodou těchto myček je ta, že s ní můžete volně bez omezení manipulovat. Také si ji dokážete připojit všude, kde máte přípojku na elektrickou energii, na vodu a na odpad. Pokud máte kuchynu větších rozměrů a nemusíte moc přemýšlet o umístění, v tom případě volně stojící myčka nádobí bude skvělou volbou. Také se u volně stojících můžete setkat s možností podstavby. znamená to že po odmontování vrchní lišty dokážete vsunout myčku pod kuchyňskou linku. Také je třeba počítat s trošičku vyší hlučností než u vestavěných, avšak není to nic strašného.

VestavnéVestavné nebo zabudovaná myčka nádobí. Je opravdu moderním doplňkem kuchyně. Nutno také podotknout, že je součástí kuchyňské linky a tak opravdu dokonale ladí se zbytkem kuchyně. Je nenápadná, nenaruší celkový design vaší kuchyně, je opravdu elegantní a tím pádem že je zabudovaná do kuchyňské linky je mimořádně tichá. Tyto zabudované myčky jsou také plně integrovány. Znamená to že ovládací panel myčky je umístěn na vrchu v hraně dvířek. To znamená, že ho dokážeme vidět až po otevření myčky.

 

Kapacita a velikost myčky nádobí

Určitě je tento prvek při výběru velmi důležitý. Určitě si nevybírejte myčku se zbytečně velkým objemem, pokud celý objem neviužijete. Vybírejte si podle těchto parametrů:

Obsáhlost používaného nádobí v domácnosti.
V jakém objemu a jak často jídlo připravujete.
Podle četnosti lidí v domácnosti.

Po přejetí a zvážení těchto parametrů se můžeme podívat na velikosti myček. Rozlišuj se zde volně stojící šířka 45 a šířka 60 a vestavěná šířka 45 a šířka 65.

Šířka 60 cm – Tento rozměr se považuje za takzvaný klasický rozměr, vejde se do ní 12-15 sady nádobí.

Šířka 45cmMyčky o šířce 45 cm jsou vhodné pro menší například dvoučlenné domácnosti vejít se do ní 8-10 sady nádobí.

StolníTyto myčky jsou malokapacitní, vhodné na chaty nebo do domácnosti kde se tak často nevaří. Z důvodu že do ní mnoho věcí nevejde. Vejde se do ní 4-6 sady nádobí maximálně. Větší nádobí jako plechy a hrnce se do ní určitě nevejdou.

Náš žebříček top 10 nejlepších myček nádobí:

 

 

Spotřeba energie a vody

Spotřeba energie a vody je důležitým aspektem při výběru myčky nádobí. Moderní myčky nádobí jsou navrženy s ohledem na energetickou účinnost a úsporu vody. Nicméně, rozdíly mezi modely mohou být značné. Nižší třída může znamenat vyšší spotřebu zatímco energetická třída, například A+++, indikuje vysokou úsporu energie. Také myčky nádobí mají různé programy, které ovlivňují spotřebu vody a energie. Ekokomplety například optimalizují tyto faktory, ale trvají déle. Při výběru myčky je důležité zvážit své potřeby a četnost používání. I když jsou výše ceněné někdy může být lepší volbou investovat do energeticky úspornější myčky, neboť dlouhodobá úspora nákladů může být významná. Rozhodujete-li se mezi různými modely myček nádobí, sledujte energetickou třídu a spotřebu vody, abyste zvolili nejvhodnější a ekologicky přátelský model.

Náš tip na produkt:

 

 

Programy a funkce

Moderní myčky nádobí nabízejí širokou škálu pokročilých funkcí, které zajišťují pohodlné a efektivní mytí nádobí. Mnohé z nich jsou navrženy pro úsporu času a zlepšení výkonu. Například senzorové technologie automaticky přizpůsobují programy na základě množství a špíny nádobí, takže mytí je vždy optimální. Rovněž různé programy jako eco, intenzivní nebo rychlé mytí umožňují přizpůsobit cyklus podle vašich potřeb. Někdy můžete také nastavit zpožděný start, takže myčka může začít pracovat v určeném čase. Moderní myčky jsou často tiché a energeticky účinné. Některé modely mají také funkce pro úpravu teploty vody a sušení, aby se minimalizovaly zbytky vody na nádobí. Navigace a ovládání jsou také jednodušší, například přes dotykový displej. Je tedy důležité zvážit, jak funkce jsou pro vás důležité a jak mohou přispět k pohodlnému a účinnému mytí nádobí.

Jsou zde také další důležité funkce jako například:

Aquasafe – Má za úkol zajišťovat vnitřní ochranu myčky, to znamená že kontroluje každou ztrátu vody. Pokud ke ztrátě vody dojde aquasafe vypne chod myčky a vyčerpá z ní vodu.

Fuzzy logic – Díky této výborné funkci myčka dokáže sama rozpoznat kolik nádobí se do myčky vložilo a také jak moc je špinavý. Myčka díky tomu ví jak dlouho, kolik a jakou teplotu vody mě použít pro šetrné a co nejlepší omytí.

Noční program – Program navržený pro noční používání, díky tomu myčka nevydává téměř žádný hluk.

Multizone – Více zónové umytí.

Poloviční náplň – Pokud není myčka plná, tento program vám ušetří až 20% vody a nádobí bude dokonale umyto.

Bio – Prográm pro mytí zbytků které přischly.

Intensive – Program pro intenzivní mytí špinavého nádobí.

Anti-bacteria – Odstraňuje až 99% bakterií

Náš žebříček top 10 nejlepších myček nádobí:

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *