MALÉ SPOTŘEBIČE

Jak vybrat kuchyňského robota? Nejlepší kuchyňské roboty v roce 2023!

V dnešní době kuchyňský robot najdeme v téměř každé domácnosti. Je to výborný a užitečný přístroj a také nepostradatelný pomocník v domácnosti. Tento robot nám umí zkrátit pobyt v kuchyni, umí zvládnout více úkonů najednou a je opravdu nepostradatelný pomocník v kuchyni. Pokud váháte nad koupí takového multifunkčního robota zkusíme se vám v tomto článku pomoci s výběrem, poradit a zodpovědět vaše dotazy. V samém závěru článku vám vypíšeme náš výběr těch nejlepších kuchyňských robotů.

Jaký kuchyňský robot si vybrat?

Na trhu je dnes na výběr za opravdu hodně kuchyňských robotů, pokud nechcete do něj investovat spoustu peněz dokážete si koupit robota i za méně než 60 €, ale ve většině případů bude i kvalita stejně nízká jako i cena. Jedním z důležitých parametrů při výběru je jistě i příkon stejně jako funkce multifunkčního robota.

Jaké funkce by měl ovládat?

Vzhledem k tomu, že by to měl být multifunkční robot, který vám má ušetřit námahu a čas strávený v kuchyni, měl by zvládat hnětení, míchání, strouhání, šlehání a sekání. No pro ty náročnější se najdou i roboty které obsahují funkce jako drcení ořechů, lisování ovoce či mlýnek na maso mák nebo kávu.

Příkon

Příkon kuchyňského robota by měl být dostatečně silný, aby zvládal rozličné úkoly a náročné zpracování potravin. Optimální příkon kuchyňského robota závisí na jeho použití a funkcí, které má plnit. Průměrně se pohybuje mezi 500 a 1200 watty. Nižší příkon může být dostatečný pro běžné úkoly, jako je míchání těsta nebo šlehání vajec. Pokud však plánujete používat robot pro náročnější úkoly, jako například krájení tvrdých zelenin, mletí masa nebo hnětení těžkého těsta, doporučuje se zvolit vyšší příkon, aby byl robot schopen zvládnout tyto úkoly efektivně a bez námahy. Příliš nízký příkon by mohl způsobit, že robot bude bojovat s těžšími úkoly, což by mohlo vést k přetížení motoru a zkrácení jeho životnosti. Naopak příliš vysoký příkon by mohl být zbytečně náročný na elektrickou energii a mohl by zvýšit riziko přehřátí.

Údržba

Správná údržba kuchyňského robota je důležitá pro jeho dlouhou životnost a bezproblémové fungování. Po použití je třeba jej důkladně vyčistit, odstranit zbytky potravin a umýt příslušenství. Některé části mohou být omyvatelné v myčce na nádobí. Pravidelná kontrola a případné mazání pohyblivých částí, jako jsou ložiska, zajišťuje jejich správné fungování. Je také důležité skladovat robota na suchém místě, chránit jej před prachem a nechat jej vychladnout před uskladněním.

Pojistky kuchyňského robota

Pojistka proti přehřátí a pojistka proti spuštění jsou důležité funkce kuchyňského robota, které zabezpečují jeho bezpečné používání. Pojistka proti přehřátí chrání robot před nadměrným ohřevem. Když se teplota motoru blíží k nebezpečné úrovni, pojistka automaticky vypne zařízení, čímž se předchází jeho poškození. Toto zajišťuje delší životnost robota a minimalizuje riziko požáru. Pojistka proti spuštění zabraňuje náhodnému spuštění robota. Tato funkce je obzvláště důležitá po výpadku elektrické energie. Robot se nespustí automaticky, což chrání uživatele před nebezpečím a zamezuje nechtěným situacím. Je důležité dodržovat pokyny výrobce týkající se používání a údržby těchto pojistek. Pravidelná kontrola funkčnosti a správné skladování robota jsou nezbytné pro zachování jejich spolehlivosti. Tyto bezpečnostní prvky zvyšují důvěru a pohodu při používání kuchyňského robota a chrání nejen zařízení, ale také uživatele před možnými riziky a nehodami.

Náš výběr těch nejlepších:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *