VELKÉ SPOTŘEBIČE

Jaká je ta nejlepší pračka? Velký test praček v roce 2023!

Hledáte kvalitní a spolehlivou pračku, která se vám nezanese a vydrží několik let? Pokud máte problém s odhadnutím kvality jste na správném článku. Protože pračka je spotřebič který když si kupujeme tak každý chce aby mu tento spotřebič vydržel co nejdéle. Je to spotřebič na dlouhodobou investici, avšak často se stává, že po zakoupení méně kvalitního modelu jste za půl roku tam kde jste byli na začátku. Protože mnoho lidí nedokáže odhadnout kvalitu a v takovém případě se vám to celé zkomplikuje. V tomto článku vám dáme rady a tipy k nákupu té nejlepší pračky. Poradíme vám s nákupem a v závěru si ukážeme žebříček 10 nejlepších praček dle našeho testu.

Náš tip: Náš tip: Nakupujte na ověřených e-shopech: Andreashop.cz, Electrolux.cz, Klarstein.cz, Electronic-star.cz

Jak vybrat pračku?

Pokud se vám porouchá pračka, tak si určitě chcete jako novou pračku koupit nějakou kvalitní a spolehlivou. Protože každá pračka vám vaše věci vypere, avšak výsledek vašeho praní nemusí stát za to. Na trhu je v dnešní době velmi rozsáhlá nabídka praček tak kterou tedy vybrat. Třeba si dávat pozor na některé parametry. Důležitý je jistě komfort při používání a vlastnosti, funkce která pračka poskytuje. Na jaké parametry je tedy třeba se zaměřit?

Pračka s vrchním nebo předním plněním?

V první řadě je třeba si ujasnit, zda byste chtěli pračku s předním nebo vrchním plněním. Obě mají své výhody, důležité je také umístění.

Přední plnění – Je to nejrozšířenější a nejznámější druh pračky. Jelikož tyto pračky jsou předně plněné můžete si je zakomponovat i jako součást kuchyně. Tento tip pračky potřebuje také více prostoru, avšak to záleží na velikosti bubnu. Tyto pračky jsou obvykle větší než vrchem plněné pračky. Tím pádem že jsou tyto pračky obvykle větší i kapacita věcí, která se do bubnu vejde, bude větší od vrchem plněné pračky. Obvykle rozměry těchto praček jsou: 60 x 85 x 60 cm.

Vrchem plněné pračky – Výhodou těchto praček je že jsou obvykle menší než s vrchním plněním zabírají tak méně místa. Hodí se více do koupelen, protože se otevírají shora a ne zepředu. Další výhodou je, že nepotřebují žádné místo navíc k otevření dvířek před bubnem. Ovšem mají tu nevýhodu, že na vrch nemůžete nic položit, jako například sušičku. Vyjmutí prádla z tohoto tipu pračky je také o něco jednodušší, protože se nemusíte ohýbat. Obvykle rozměry těchto praček jsou: 85 x 40 x 60 cm.

Kapacita

Kapacita pračky je důležitým kritériem při výběru tohoto spotřebiče. Nicméně, volba správné kapacity závisí na potřebách a požadavcích každé domácnosti. Kapacita pračky se měří v kilogramech a označuje také maximální objem prádla, který lze v jednom cyklu vyprat. Například menší kapacita kolem 6 kg je vhodná pro jednotlivce nebo malou domácnost, zatímco větší kapacita kolem 9 kg je ideální pro rodinu s dětmi. Takže, kapacita pračky je důležitá pro efektivní vyprání většího množství prádla najednou a také ušetření času a energie. Nicméně, je důležité brát v úvahu velikost a dostupný prostor pro umístění pračky v domácnosti. Správně zvolená kapacita také poskytuje pohodlí při praní a optimální využitelnost tohoto spotřebiče.

Náš tip: Náš tip: Nakupujte na ověřených e-shopech: Andreashop.cz, Electrolux.cz, Klarstein.cz, Electronic-star.cz

Programy a funkce

Programy a funkce pračky jsou důležité pro různorodé a efektivní praní prádla. Pračky nabízejí široký výběr programů, jako například program na bavlnu, syntetiku, jemné tkaniny, vlnu také program na rychlé praní, ale také program na odstraňování skvrn. Nicméně moderní pračky nabízejí také pokročilé funkce, které zvyšují jejich účinnost. Mezi tyto funkce patří možnost nastavení teploty vody, rychlé ožoření nebo možnost odloženého startu. Takže pračka s dostatečným počtem programů a funkcí nabízí větší flexibilitu a umožňuje přizpůsobení praní podle konkrétních potřeb a typů prádla. Nicméně, je třeba také zvážit spotřebu energie a vody při výběru programu. Moderní pračky také disponují inteligentními senzory, které automaticky přizpůsobí spotřebu energie a vody v závislosti na množství prádla. Důležité je tedy zvážit různé programy a funkce pračky a vybrat takovou, která odpovídá konkrétním potřebám a preferencím každé domácnosti.

Mobilní aplikace a wifi na pračce

Některé značky praček mají také mobilní aplikaci. Jako například Bosch je to aplikace Home Connect. Tato aplikace vám sdělí kdy kdy pračka zahájila nebo ukončila úkon praní nebo vám doporučí optimální program a spoustu dalších funkcí. K dispozici je i funkce i-DOS která vám automaticky dávkuje prací prášek tak ušetří váš čas i peníze. Tento systém je velmi přesný a po praní nebudete mít zbytky pracího prášku na prádle. S mobilní apkou souvisí i wifi na které se pračka připojí a pomocí aplikace si pračku s vaším chytrým telefonem spárujete.

Energetická třída

Energetické třídy pračky jsou důležité při výběru spotřebiče, neboť ovlivňují jeho energetickou účinnost. Pračky s vyšší energetickou třídou, jako například třída A+++, jsou velmi úsporné a šetrné k životnímu prostředí, protože spotřebují méně energie a vody. Takže, pračka s lepší energetickou třídou může výrazně snížit vaše náklady na energii a přispívat k ochraně životního prostředí.

Pračka a sušička 2v1

Sušička a pračka 2v1 je praktickým řešením například pro malé domácnosti, které nemají dostatek místa pro oddělené spotřebiče. Také toto kombinované zařízení šetří čas a energii, neboť umožňuje okamžitě sušit vyprané prádlo bez potřeby přenášet jej mezi spotřebiči. Nicméně, je třeba taky zvážit, že kapacita sušičky a pračky 2v1 je omezená a nemusí být dostatečná pro větší množství prádla. Takže, toto kombinované zařízení je ideální pro jednotlivce nebo menší rodiny s menším objemem prádla.

Žebříček top 6 vrchem plněných praček:

WHIRLPOOL TDLR 5030L

SensiCare 600 

WHIRLPOOL TDLR 6240SS EU/N

Bubble Boost pračka

Ecowash-Pico

Dash Duo pračka

 

Náš tip: Náš tip: Nakupujte na ověřených e-shopech: Andreashop.cz, Electrolux.cz, Klarstein.cz, Electronic-star.cz

Žebříček top 6 předem plněných praček:

Whirlpool FFS 7259 B EE

AEG LFR71862BC

Whirlpool FFB 8469 BV EE

Samsung WW90T554DAE

Samsung WW90TA046AE/LE

AEG L9FEA69S

 

Náš tip: Náš tip: Nakupujte na ověřených e-shopech: Andreashop.cz, Electrolux.cz, Klarstein.cz, Electronic-star.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *